BOKA ONLINE Tegnérgatan 37

08-34 21 22

Sträckning


Vad är egentligen en sträckning?

Vid en muskelbristning går ett antal muskelfibrer av. Vid en sträckning blir det istället ett starkt drag i muskeln men muskelfibrerna går inte av helt. Detta medför att läkningsprocessen vid en sträckning går mycket snabbare.

Vid en sträckning är rekommendationen att du vilar och håller dig lugn i 2-3 dagar. Har du fortfarande ont och upplever stelhet i muskeln ska du uppsöka Specialist för undersökning för att så snabbt som möjligt kunna återgå till idrott.

Varför uppstår en sträckning?

Det finns många olika orsaker till varför en muskelbristning/sträckning uppstår och beroende på hur vältränad muskeln är så krävs olika mycket ansträngning för att skada den. Är man otränad och överbelastar muskeln kraftigt är det stor risk för att man får en muskelbristning.

Muskler kan bara utföra en viss mängd arbete under en viss tid och när den begränsade mängden arbete överskrids hamnar man i riskzonen för en muskelbristning. Detta kan ske genom kortvarig stor belastning eller långvarig mindre belastning även om man slarvat med uppvärmning och utsätter kroppen för mycket arbete.

Snabb & effektiv behandling av Sträckning

Kontakta oss på muskelbristningsspecialisterna idag för en bra behandling.