BOKA ONLINE Tegnérgatan 37

08-34 21 22

Muskelbristning Lår


Muskelbristning i låret är den vanligaste typen av muskelbristning. Ofta nämns detta som en muskelbristning i hamstringmuskulaturen (baksida lår), men även i framsida lår – m Quadriceps och i ljumsken (adduktorgruppen).

Vad som orsakar en muskelbristning i den så kallade hamstring (baksida lår) skiljer sig åt från en muskelbristning i Quadriceps eller i Adduktorerna. Hamstringrupturer sker oftast hos löpare som är sprinters eller hos dansare. Andra som drabbas är medelålders personer som utsätter sig för något komplicerat som exempelvis snowboard eller wkae board åkning. Bristningen skeroftast i övergången mellan sena och muskel uppe vid sittbensknölen, dvs precis vid rumpans slut.

Muskelbristning i låret – Symptom

Vanliga symptom på muskelbristning i låret, hamstrings, är en akut och intensiv smärta som följs av en svullnad. Ibland kan det uppstå en missfärgning som kommer efter några timmar. Muskelbristning i hamstrings (baksida lår kan uppstå på tre olika ställen. Vanligast är i fästet vid sittbenet sedan mitt i muskeln. Minst vanligt är muskelbristning i nedre fästet mot baksida av knät. Får du en muskelbristning i låret är det mycket viktigt att du får hjälp snabbt. Om du inte hanterar denna skada ordentligt är risken mycket stor att du i framtiden kommer att få känningar som stelhet och oförmåga att springa fort eller i backar.

Effektiv och snabb behandling

Vill du ha ett snabbt och effektivt resultat där du inte återfår dina muskelbristnings problem?

Vi är seriösa, välutbildade och har lång erfarenhet av att hjälpa människor att bli av med sina muskelbristningar.